Hem / Färg / Måla inomhus / Väggfärg / Måla sovrum

Måla sovrum

Skapa ditt drömsovrum

Måla väggarna i ditt sovrum med Ambiance Xtramatt, en extramatt väggfärg som ger kulören ett otroligt vackert uttryck. En matt yta är en harmonisk yta – inga ljusreflexer som stör vare sig ögat eller skönhetssömnen. Det ger ett djup och rummet uppfattas mjukare, vilket passar sovrummets personliga och intima känsla.

sovrum-mörkgrön-vägg

Kulörval i sovrummet

En grön dov kulör är vilsam för ögonen, det blir lättare att både somna och vakna upp till. Kulören på bilden ovan heter Dusky Le Havre.
Årets kulör från Nordsjö, Heart Wood, (bild nedan) skapar en harmonisk stämning i ditt hem. Det gör den till den idealiska kulören för ett sovrum. Genom att kombinera Heart Wood med bläckblått, lera och kaffetoner skapas en omedelbar känsla av lugn. Accessoarer i naturliga material som bomull och linne ger ett lugnande och avspänt resultat.

Sovrum-heart-wood

Inred ett sovrum för två
Kombinera en neutral färgpalett med färgklickar för att skapa ett parvänligt rum.

Om olika färgstilar gör att ditt sovrum inte kan bli ett ställe för lugn och ro är det dags att gå tillbaka till ruta ett. En neutral färgsättning är en utmärkt utgångspunkt för alla sovrum, särskilt ett som måste ta hänsyn till bådas smaker. Välj kalla neutrala toner som duvgrått eller taupe för en ren och fräsch känsla eller varma neutrala toner som choklad, sand, beige eller barkbrunt för en mysig och varm atmosfär. Måla alla detaljer vita för att hålla det enkelt och fräscht.

När ni väl har skapat en neutral bas kan ni välja några komplementfärger som ni båda tycker om. Det är bäst att begränsa accentfärgerna till två eller tre så att rummet inte känns för rörigt.