Hem / Gör det själv / Måla / Hur måla badrum

Måla badrum – så här gör du!

Vill du förvandla ditt badrum till en lyxig oas med bara en pensel och lite färg? Att måla badrummet kan göra underverk för rummets atmosfär och ge det en helt ny känsla. Låt oss guida dig genom processen!
När du målar badrum är det viktigt att använda produkter som är speciellt framtagna för våtrum. Vår Perform+ badrumsfärg är en del av Nordsjös våtrumssystem. Perform+ Badrum används för målning av väggar och tak där det ställs mycket höga krav på tvättbarhet och slitstyrka.

Fräscha upp badrummet med färg

En badrumsrenovering är ofta ett tidskrävande och kostsamt. Ibland kanske en uppfräschning av de delar du klarar själv räcker? Enkla saker som kan fräschas upp är fönsterkarmar, dörr, vägg och tak. Att måla om badrummet är inte bara roligt, det är också enklare än du tror. Följ dessa steg för att få ett fantastiskt resultat:

Steg 1: Förberedelser

Rengör ytan: Tvätta väggarna och taket med ett milt rengöringsmedel.
Reparera skador: Fyll i eventuella hål eller sprickor.
Skydda golvet: Täck golvet med plast eller tidningar för att undvika färgstänk.

Steg 2: Måla tak i badrum

Genom att använda samma kulörer på väggar och tak skapar du en enhetlig och mysig känsla. Ta inspiration från spa med samma kulör både på väggar och tak, gärna i rogivande nyanser.

Välj rätt färg: Använd en fuktbeständig färg som passar för badrum.
Grunda taket: Applicera en grundfärg om det behövs.
Måla taket: Använd en roller för att måla taket jämnt och fint.

Steg 3: Måla väggarna

Tejpa kanterna: Använd maskeringstejp för att skydda lister och kakel.
Måla väggarna: Använd en roller för större ytor och en pensel för hörn och kanter.

Steg 4: Avslutning

Kontrollera arbetet: Gå över ytan och rätta till eventuella fel eller ojämnheter.
Rengör verktygen: Tvätta penslar och rollers noggrant.
Njut av ditt nya badrum: Du har nu ett vackert och fräscht badrum att njuta av!

Att måla badrum är inte bara ett sätt att förnya utseendet, det är också ett roligt projekt som du kan vara stolt över. Med rätt verktyg och lite tålamod kan du skapa en plats som känns både lyxig och inbjudande. Så varför inte ta penseln i hand och börja måla om badrummet idag? Nordsjö finns här för att hjälpa dig på vägen!

Tips när du ska renovera badrummet – minska kostnaderna genom att enbart kakla de områden som kommer i kontakt med vatten, som duschen och badkaret. Detta ger mer plats att måla på och det är enklare att göra förändringar i framtiden!